Oceni korisnika

Ocena:
Komentar:
ZATVORI

Ostalo Ostalo Broj oglasa: 634 0 0

ZIDNE APOTEKE ZA PRVU POMOĆ

CENA: Pozovi

Project Pharmacy DOO Novi Sad je sertifikovana kompanija koja se bavi veleprodajom, skladištenjem i distribucijom lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata.

Kao nosilac dozvole Ministarstva zdravlja RS za trgovinu medicinskim sredstvima na veliko i nosilac upisa proizvoda u ALIMS-u, u svojoj ponudi ima komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu.

 

Poslodavac je dužan obezbedi po Pravilniku (“Sl. Glasnik RS br. 109/2016”) zidni ormarić ili prenosivu torbu za pružanje prve pomoći u svim radnim prostorijama i prstorima namenjenim za rad na otvorenom i to:

·         1 komplet prve pomoći do 20 zaposlenih REF:ZAT1. 

·         2 kompleta prve pomoći od 21 do 100 zaposlenih

I dalje, na svakih sledećih 100 zaposlenih još po jedan komplet prve pomoći.

 

 Nezavisno od gore pomenutog Pravilnika, na osnovu Uredbe o obaveznim sredstvima i opremi za ličnu i kolektivnu zaštitu od elementarnih nepogoda i drugih nesreća (Sl.glasnik RS BR.3/2011 i 37/2015), Poslodavac je u obavezi da imaju u svakom pojedinačnom objektu u kojem obavlja delatnost i posebne komplete prve pomoći, radi pružanja zaštite u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

 

Vrsta i broj ovih kompleta za vise od broja zaposlenih u pojedinačnom objektu:

·         Poslodavaci u čijem pojedinačnom objektu radi do 20 zaposlenih dužna su da imaju jedan komplet prve pomoći REF:ZAT5. 

·         Poslodavci koji imaju od 21 do 100 zaposlenih dužna su da pored navedenog tipa kompleta imaju i komplet prve pomoći REF:ZAT4;

·         I dalje, na svakih 200 zaposlenih još po jedan komplet REF:ZAT4.

 

 Osim toga, pomenutim Pravilnikom i Uredbom je takođe predviđena obaveza pravnih lica da prilikom upotrebe pojedinih komponenti iz kompleta (otvaranja kompleta prve pomoći) odmah izvrše dopunu istih.

Obezbetite svojim zaposlenima sredstva i opremu za bezbedan rad, umanjite ili izbegnite moguće tragične posledice povreda na radu i plaćanje VISOKIH zakonskih kazna.

 

Komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu kao i više informacija možete pogledati na sajtu projectpharmacy.rs

 

 

 

 


Garancija: Da

Zamena: Ne

Stanje: Novo
2
17-05-2018 23:44:38

Član od:
17.05.2018

021-439-555   Novi Sad
Svi oglasi ProjectPharmacy (1)

Kontaktirajte kupovnica admin tim!

Odustani

Pošalji link oglasa prijatelju

Otkaži

Kontaktirajte kupovnica admin tim!

Otkaži